Startende Retailzaak (bloemisterij)

Casus:
Na een niet geslaagde overnamepoging om de zaak waarvoor onze relatie werkte over te nemen – de eigenaar haakte af en besloot de zaak zelf voort te zetten – besloot zij een eigen zaak te willen starten in een nieuw te bouwen winkelcentrum in een groeiende nieuwbouwwijk.

Samen met de startende ondernemer hebben we een ambitieus, maar haalbaar businessplan opgesteld en voorgelegd aan de bank. Onderdeel van dit plan was een kredietaanvraag gecombineerd met een door de ondernemer in te leggen eigen investeringsbedrag. Na snelle goedkeuring van de plannen door de bank en nadat de winkelruimte gebruik gereed werd opgeleverd, kon de inrichting van de ruimte worden voltooid en de daadwerkelijke start worden gemaakt.

De bloemisterij draait nu ongeveer twee jaar en doet het qua omzetten, marges en resultaten ver boven verwachting. De reacties van klanten over de service en de kwaliteit van het productengamma zijn lovend.

Normaal gesproken kan het met het groeien van het woningenbestand in de directe omgeving en de zich verspreidende naamsbekendheid van de winkel alleen maar beter worden. Zodoende hoopt de ondernemer dit nog vele jaren te blijven doen.