Financieel beheer & Ondersteuning Investeringsaanvraag bij een las- en constructiebedrijf

Casus:

In het 10-jarige bestaan was deze eenmanszaak, een las- en constructiebedrijf  actief in luxe segment van de bouw,  gegroeid tot een specialist op het eigen vakgebied met klanten in Nederland, maar ook buiten de landsgrenzen. Wel ging het bedrijf enigszins gebukt onder seizoensinvloeden en was het teveel afhankelijk van een te beperkt aantal klanten. De omzet was redelijk constant, echter de bedrijfsresultaten waren positief doch wel mager.

De oprichter/eigenaar zocht op managementvlak graag wat ondersteuning ten einde de interne administratieve processen en het financieel beheer beter te helpen organiseren en meer structuur te geven. Ook bestond de behoefte om de productie uit te breiden met aanverwante plaatbewerkingsactiviteiten. Tot dusver werden deze uitbesteed, hetgeen niet efficiënt was en bovendien was de vraag ernaar groeiend.

Zo is door ons een financieringsaanvraag met een investeringsplan bij de bank ingediend en met succes toegelicht, waarna de middelen beschikbaar kwamen om de investering in een dure extra machine te kunnen doen. Er werd vervolgens een extra bedrijfsruimte betrokken om deze grote machine te huisvesten. Voorts werd de productiefaciliteiten erop afgestemd en is er geïnvesteerd in extra personeel.

Sinds deze inspanningen is de omzet met sprongen vooruitgegaan, maar nog belangrijker zijn de positieve resultaten structureel (procentueel) nog veel sneller omhooggegaan. Mede door de spreiding in een breder productengamma is er veel minder sprake van seizoensinvloeden en zit de groei er nog steeds in.

Gelukkig zijn wij jaren na het eerste contact, zij het op gepaste afstand, nog steeds periodiek in beeld om de ontwikkelingen te bewaken en te blijven spiegelen met de directie.